• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gif

Eenvoudig een muizenplaag bestrijden met consumenten muizengif. Wij bieden diverse soorten aan met verschillende werkzame stoffen en vormen voor elke situatie.
Merken
Doel
Doeldier
Werking
Brodigo Bloc Tegen Muizen 100 gram
Zeer effectief gif in blokvorm
€8,05
- +
Rodi Clac Raco-25 tegen muizen
Ter bestrijding van muizen in ruimten
€3,75
- +
BSI Generation Graintech met lokaasdoos 2st
Voor het eenvoudig vangen van muizen
€9,50
- +
KB Home Defense Muizen Granen Alphachloralose enkel lokdoosje
Verzegelde lokdoos gevuld met 10 gram lokaas, gereed voor gebruik.
€7,90
- +
Rodi Clac Propasta 25 muizengif met 2 lokdoosjes
Geschikt voor vochtige ruimtes
€11,79
- +
Luxan Sorkil Bloc 100 gram
5 blokjes van 20 gram
€11,95 €5,99
- +
Rodi Clac Raco 25 gif tegen muizen met 2 voerstations
Ter bestrijding van muizen in ruimten
€11,18
- +
BSI Generation Graintech muizengif 2 x 25 gram
Weinig kans op resistentie!
€4,25
- +
BSI Generation Block muizengif in 2 lokdozen
Vochtbestendige blokken in voerdozen
€9,79
- +
Protect Home Broditec G-29 granen 50 gram
Sterke muizenkorrels!
€4,95 €2,49
- +
Luxan Rexit Speciaal Graan 50 gram
Sterke muizenkorrels
€5,95 €2,99
- +
BSI Generation Pasta muizengif 5 x 10 gram
Geschikt voor vochtige ruimtes
€4,11
- +
BSI Generation Block muizengif 5 x 20 gram
Vochtbestendige blokken
€7,77
- +
BSI Flash Grain in 2 lokdozen
Kant en klare oplossing
€10,22
- +
BSI Brodi Kill Muizengraan 2 x 25 gram
Sterke muizenkorrels
€4,11
- +
Protect Home Frap Soft Block muizengif 5 x 10 gram
Ook effectief in een vochtige omgeving
€7,29 €3,49
- +
Luxan Brodilux Graan Muizengif 50 gram
Zeer effectieve muizenkorrels
€4,95 €2,49
- +
Protect Home Broditec P-29F pasta 50 gram
Sterke en snel werkende gif in pasta vorm.
€5,95 €2,99
- +
Protect Home Frap Granenmix muizengif 2 x 25 gram
Sterke muizenkorrels!
€6,29 €3,15
- +

Gif

Muizengif gebruiken

Gif kan een zeer effectief middel zijn om een (beginnende) muizenplaag binnen (buiten is of niet toegestaan of is een vakbekwaamheid diploma voor nodig) te bestrijden. Gif is immers ook een lokmiddel voor de muis en zal er dus van willen eten. Ook kunt u meerdere muizen effectief bestrijden terwijl met de meeste klemmen en vangkooien u maar één muis tegelijk kunt vangen of doden. Verder zal het meeste gif de muis uitdrogen na de dood waardoor er minder kans is op stank.

Gif kan echter schadelijke gevolgen hebben voor mens en andere dieren. Lees dus altijd goed de verpakking door en gebruik gif veilig! Het is aan te raden om honden en katten extra te voeren tijdens het gebruik van gif zodat ze niet de neiging hebben om naar het gif te gaan zoeken.

Soorten gif

Er zijn verschillende soorten gif beschikbaar, zowel qua werkzame stof als qua vorm. De werkzame stof staat vermeld in de beschrijving van de producten. Van alle in Nederland verkrijgbare soorten gif voor consumentengebruik hebben alleen Brodifacoum, (zit in Zapi Muskil) en Alfachloralose (zit in Luxan Tomorin en Magik van KB Home Defense) het potentieel om te doden bij één opname. Bij de rest zijn meestal meerdere ‘eetbeurten’ nodig. Daarom is het van belang om voldoende gif te blijven uitzetten. Ook is het afwisselen van werkzame stof aan te raden, zeker als in het verleden is gebleken dat een bepaald soort gif niet goed werkte. Bij alle soorten gif zal de muis niet direct gedood worden maar meestal pas na een aantal dagen. Dit is een voordeel omdat de muis dan niet doorheeft dat het constant gif aan te eten is en andere muizen zien ook niet dat de dood door het eten van het gif komt.

Overzicht van werkzame stoffen verkrijgbaar voor consumenten in Nederland:

  • Difenacoum: zit onder andere in Zapi Bonirat, Finion Frap muizenpasta en Luxan en Edialux Sorkil. Het voordeel van Difenacoum is dat het minder grote gevolgen heeft voor andere dieren bij opname (wel altijd zeer goed opletten bij het gebruik van gif rondom huisdieren en kinderen!).
  • Difethialon: zit onder andere in Bayer Frap, Finion Frap muizenkorrels en Luxan Rexit. Er is nog geen bewezen resistentie tegen dit soort gif en er is een kleinere concentratie van de werkzame stof nodig om effectief te zijn.
  • Alfachloralose: zit in Luxan Tomorin, Protect Home Express en BSI Flash. Dit gif heeft een andere werking namelijk verlamming in plaats van bloedverdunning en heeft ook een zeer sterk effect bij lagere temperaturen.
  • Brodifacoum: zit in de nieuwe variant van Zapi Muskil. Zeer sterk soort gif waar niet veel van nodig is om de muis te doden.

Door de veranderingen in de regelgeving in 2018 zullen aan aantal soorten verdwijnen van de markt of terugkomen in een iets verzwakte vorm. Een aantal gifsoorten uit deze lijst kunnen dus niet meer te verkrijgen zijn.

De vorm van het gif is ook belangrijk. Pasta en blokken worden minder makkelijk meegenomen door de muis en zorgen dan ook niet voor rommel buiten de voerdoos. Bovendien is pasta meer vochtbestendig en zal dus minder snel gaan schimmelen. Graan, haver of korrels kan in sommige gevallen echter aantrekkelijker zijn en leiden tot een makkelijkere opname door de muis.

Toepassing

Muizengif dient u het beste in voerdoosjes te gebruiken. Dit maakt het gif veiliger in het gebruik, zeker als de voerdoos kan worden afgesloten met een sleutel, en het gif kan worden opgehangen in de voerdoos. Ook creëert de voerdoos een veilige plek voor de muis om te eten.

Bij het gebruik van gif moet u op de opname letten. Daarom dient u regelmatig het gif te controleren. De twee controles voert u het beste om de dag uit of elke 3 dagen. Daarna kunt u elke week of om de week controleren. Als al het gif snel wordt opgegeten, betekent dat er meer muizen aanwezig zijn dan het aangeboden gif en u dus meer gif per plaats moet plaatsen en meer plaatsen met gif moet opzetten. Zodra er geen gif meer wordt gegeten zal dat zeer waarschijnlijk betekenen dat de muizenplaag over is.

De dosering per voerplaats/voerdoosje is meestal 2 zakjes gif (vrijwel al het gif komt in kant en klare zakjes waar de muis doorheen eet) of 2 tot 4 blokjes gif die u kunt ophangen aan een stangetje. De voerdozen voor ratten hebben meestal zo’n stangetje en kunnen ook voor muizen gebruikt worden. U zet, afhankelijk van de grootte van de plaag, om de 1 tot 3 meter een voerdoosje neer langs de muren, onder kasten of dicht bij de plaatsen waar u denkt dat de muizen zich ophouden. Zorg ervoor dat toegang tot ander voedsel zoveel mogelijk ontnomen wordt.

Als na 4 weken van opnames en bestrijding nog steeds geen gewenst resultaat is geboekt, is het aan te raden om een ongediertebestrijder te consulteren.