• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoofdluis

Snel en eenvoudig hoofdluis behandelen met ons uitgebreid assortiment aan shampoo's, lotions en kammen.
Merken
Doel
Doeldier
Werking
Prioderm Dimeticon Lotion 100 ml
Alleen verzending binnen Nederland
€20,86
- +
Prioderm Shampoo Puur en Krachtig 100 ml
Alleen verzending binnen Nederland
€22,12
- +
Arkopharma Anti Luis Dimeticon Lotion 100 ml
Alleen verzending binnen Nederland
€13,64
- +
Arkopharma Anti Luis Complete Behandeling
Alleen verzending binnen Nederland
€19,81
- +
Vapona Freeze Multi Insecten Spray
De koude oplossing tegen insecten
€9,68
- +
XTLuis Protect & Go Spray
Gezond haar zonder luizen!
€19,03
- +
Licener shampoo tegen hoofdluis 100 ml
Alleen verzending binnen Nederland
€19,66
- +
XTLuis Once Liquid Gel 100 ml
Alleen verzending binnen Nederland
€18,32
- +
Prioderm Luizen- en netenkam
Controleren op en verwijderen van luizen en neten
€11,76
- +
Assy Luizenkam
Van roestvrij staal
€15,34
- +
Idyl Luizencape
Tegen luizen overloop
€6,74
- +

Hoofdluis

Hoofdluis zijn kleine insecten die zich goed thuis voelen op de warme en behaarde plekken op ons hoofd. Vooral kinderen kunnen snel last hebben van hoofdluis en het verspreidt zich makkelijk onder kinderen. Het is daarom aan te raden om uw kinderen regelmatig te controleren en ze zo snel mogelijk te behandelen als er hoofdluis is gevonden in het haar.

 

Controleren op luis

Hoofdluis is zo groot als een sesamzaadje en beweegt zichtbaar. Hoofdluizen bevinden zich tussen de haren, vooral in die achter de oren en in de nek. De eitjes (ook wel neten genoemd) van de luizen zien eruit als doorzichtige of grijswitte puntjes die kleven aan het haar.

Als hoofdluis ontdekt wordt, is het belangrijk dat de omgeving hier ook van weet om zo verdere verspreiding te ontdekken.

 

Hoofdluis behandelen

Er zijn verschillende manier om de hoofdluis te verwijderen die vaak ook in combinatie met elkaar gebruik kunnen worden (het kammen van het haar met een luizenkam is altijd aan te raden, ook na een behandeling met andere middelen).

Kammen: de hoofdluis is met een speciale luizenkam te verwijderen. U kamt het haar elke dag voor twee weken lang om alle hoofdluis te verwijderen. De neten kunt u handmatig met uw nagels verwijderen.

U wast het haar eerst met een crèmespoeling en verwijdert eventuele klitten uit het haar met een normale kam of borstel. Daarna kamt u het haar van achteren naar voren boven de wasbak of papier. Daarna spoelt u de crèmespoeling uit het haar en wast u de luizenkam goed uit.

Shampoo: de speciale shampoo's tegen hoofdluis bevatten stoffen die de hoofdluis en eitjes in het haar doodt, vaak met slechts één behandeling.

Lotion: de lotions werken als een crèmespoeling en bevatten ook stoffen die de hoofdluis en eitjes uitschakelen en het uitkammen van deze makkelijker maakt.

Spray: sprays kunnen vaak vaker gebruikt worden als een shampoo of lotion en hebben daarmee meer een preventieve werking.